Regels achter de Bar

Wat moet je doen en kom je tegen tijdens een bardienst (voor toernooien gelden andere regels)  

 1. Mocht je het gezellig vinden om je (klein)kinderen mee te nemen, deze mogen totdat ze de leeftijd van 18 hebben bereikt niet achter de bar.  
 2. Je zet de snel wasser aan en gooit een bekertje waspoeder in de machine (zie gebruiks aanwijzing). De snel wasser is alleen bedoeld voor koffie en thee kopjes en niet voor afwas dat vet is.  
 3. Wanneer je de kantine geopend hebt pak je het door de paviljoencommissie in de kluis klaargezette wisselgeld (kluissleutel hangt aan de sleutel waar je ook de kantine mee geopend hebt). Je zet de kassa aan en stopt het geld erin. Informatie over de kassa ligt naast de kassa.  
 4. Je maakt het rolluik open bij de ingang (via keukendeur, achter in keuken), zwengel hangt bij de verwarming in de keuken.  
 5. Vervolgens zet je een aantal kannen koffie (1 volle maatbeker koffie per kan), en water voor de thee. Andere koffie soorten haal je uit het D&A koffiezetapparaat. Wanneer er in de loop van de dag nog maar weinig koffie gevraagd wordt, zet je geen kannen koffie meer maar haal je koffie uit het D&A apparaat. Verder kijk je of de drankvoorraad de avond ervoor aangevuld is (fifo systeem), met andere woorden, zorg dat de oudste datum vooraan staat en het eerst verkocht wordt.  
 6. Je laat de spoelbak met een knijpje spoelmiddel (staat in de smalle kast naast de fusten) vollopen. Plaats de borstel erin (staan in een emmer in de dranken voorraad kast c.q. ruimte) en zet de bier/limonade glazen en koffie kopjes op de bar. Andere glazen gangen boven de bar.  
 7. Je zet mandjes met melk, suiker en roerstaafjes op de tafels. Het is niet meer de bedoeling om koekjes in de mandjes te leggen, maar iedereen krijgt nu een koekje bij de koffie of thee. Naast de mandjes zet je een afvalbakje op tafel en maakt deze aan het einde van je dienst ook leeg en schoon. De mandjes en afvalbakjes staan op de schappen in de keuken. 
 8. Competitie teams betalen altijd achteraf. Zij vullen zelf hun bestelling in en geven die af aan de bardienst. Bundel deze per team zodat nadien makkelijker de rekening opgemaakt kan worden. Bestelbonnen liggen rechts naast de kassa. Als er geen competitie is wordt er meteen betaald.  
 9. Ook houdt je tijdens je bardienst in de gaten of de wc een keer schoongemaakt moeten worden en vul je het wc papier aan. Verder was je af zover dat nodig is.  
 10. Lege flessen bij de lege flessen en niet in de volle kratten terug plaatsen. Verder staat er in de dranken voorraad kast een doos voor oud papier en een doos voor glas waar geen statiegeld op zit. Wanneer de koffie op is en er zit niets meer in het blik, het lege blik ook in de dranken voorraad kast zetten en niet terug onder het schap. In alle prullenbakken voor RESTAFVAL  stop je ook de gratis zakken waar je normaal ook plastic in stopt. Als deze RESTAFVAL zakken vol zitten stop je ze in een blauwe betaalde vuilniszak (om te voorkomen dat je maar half gevulde zakken hebt)  en zet je deze buiten in het hok. Plasticzakken voor het plastic liggen in de dranken voorraad kast, daar zet je ook de volle zakken met plastic neer.  
 11. Heb je vragen of opmerkingen waar je tijdens je dienst tegen aan bent gelopen, dan schrijf je dat in het schriftje dat achter de bar bij de ingang van de keuken hangt. Het is niet bedoeld om persoonlijke wensen in op te schrijven.  
 12. Wanneer de volgende bardienst komt, je draait immers blokken van 4 uur, laat je hem/haar zien waar bij het sluiten van het paviljoen op de competitiedagen het wisselgeld naar toe moet (zie punt 3) (bij toernooien dient dat elke dag zo te gebeuren met uitzondering van de finaledag). De rest van het geld moet gestort worden via kokers (deze liggen in de la onder de kassa) via de afstortkoker bij de ingang van het paviljoen. Op andere avonden wanneer er 2 dagen geen activiteit op Topio is, stort je al het geld meteen in de afstortkoker.  
 13. Wanneer je de snel wasser niet meer nodig hebt, haal je het zeefje uit de machine en trek de stop eruit. Vervolgens pomp je de machine leeg (zie gebruiksaanwijzing)  
 14. Wanneer de teams weg zijn, laat je het rolluik  in de gang weer naar beneden zakken. Zet het geld achter de kluis (donderdag, vrijdag en zaterdag ) en deponeer de rest van het geld zoals hierboven beschreven. Veder ruim je op vult de drankvoorraad aan (fifo systeem), hiervoor gebruik je de coca cola koeler in de keuken. Je maakt de WC, keuken, douche en de bar schoon, en sluit af. Als laatste bezorg je de sleutel bij degene die de volgende keer als eerste weer bardienst heeft, zie lijst welke in kantine hangt of op de Topio-site.  
 15. Wanneer er problemen zijn kijk eerst of je het zelf kunt oplossen en bel anders naar degene van de paviljoencommissie die weekdienst heeft, lijst hangt op het bord.  
 16. Als mensen niet op komen dagen voor hun bardienst, niet te lang wachten maar bellen. Telefoonnummers staan op de lijst, deze ligt in de la onder de kassa.  
 17. Tijdens de competitie mag je om 00.30 uur weg en draag je de sleutel over aan het competitieteam die op die avond daar verantwoordelijk voor is (zie bardienstlijst). Dat team zorgt voor afstorting geld, het opruimen van hun eigen spullen en sleutel overdracht.  

Veel succes,    

Paviljoencommissie