Winterse omstandigheden


Gebruik van tennisbanen tijdens de winterperiode:

Aandachtspunten voor veiligheid en bespeelbaarheid.  

De tennisbanen bij TC Topio zijn van het type zandkunstgrasbanen. Om de levensduur en de kwaliteit van de banen te behouden rekenen wij erop dat je je aan de regels houdt bij winterse omstandigheden.  

Indien er banen onbespeelbaar zijn staat er een bord bij de ingang met daarop vermeld welke banen niet bespeelbaar zijn. Je kunt het paviljoen bellen (0485-451114) om te horen via het antwoordapparaat hoe de stand van zaken is. Laat de telefoon eerst 3 of 4 keer overgaan. Eerst bellen voorkomt dat je voor niets naar de club komt. Als het antwoordapparaat niet aan staat kan men gewoon tennissen.

  • Bij opdooi, ijzel of sneeuw zijn de banen niet bespeelbaar: bespeling kan dan beschadigingen (oneffenheden in de toplaag en de fundering) veroorzaken. E√©n of enkele dagen erna zijn de banen weer bruikbaar wanneer de vorst uit de grond is (afhankelijk van de weersomstandigheden).
  • Sneeuw niet wegschuiven: dat kan de mat (toplaag) beschadigen en een ongelijke verdeling van het infillmateriaal (zand) tot gevolg hebben.
  • Bij dooi na vorst mag er niet getennist worden. Door de bevroren ondergrond kan het dooiwater en neerslag niet afgevoerd worden Als bij dooi toch wordt getennist bestaat er de mogelijkheid dat de bovenlaag los komt van de ondergrond en papperig wordt. Totdat de vorst volledig uit de grond is en de plassen zijn verdwenen, moeten de banen noodgedwongen gesloten blijven.
  • Bij vorst vormt het bespelen van de banen geen probleem, uiteraard is de mat wel harder en gladder.   
  • Bij wateroverlast het water niet verwijderen!

Hoe constateer je opdooi bij kunstgras? Bij kunstgras is opdooi moeilijk te zien. Het gevaar is dat er weer te vroeg op gespeeld gaat worden. Wees hierop alert omdat schade aan de fundering moeilijk te herstellen is.   

Alleen de terreincommissie beslist of er getennist mag worden. Er wordt bij vorst dagelijks gecontroleerd of de banen weer bespeelbaar zijn.

Wilt u er nog meer over weten kijk dan op: beheer en onderhoud banen