Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni (week 22)

30 maart 2021


Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Iedereen is blij dat we nog steeds buiten kunnen tennissen, sinds half maart ook weer met z’n vieren. Toch kijken we allemaal uit naar de competitie, de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna worden de situatie, verwachtingen, en mogelijkheden opnieuw bekeken. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. Mogelijk zal hierdoor een overlap plaatsvinden met een aantal toernooien. Er zal samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing worden gekeken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en wordt er ingezet op een KNLTB Competitie in het najaar.

Het blijft afwachten en meebewegen met de coronamaatregelen. De kans is uiteraard aanwezig dat er competitie wordt gespeeld met nog 1.5 meter maatregelen en gesloten kantines, maar bij de KNLTB Competitie 2020 in het najaar hebben verenigingen en spelers dit ook veilig en verantwoord kunnen organiseren. 

Begin mei communiceert de KNLTB over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen

Nieuwscategorieën