HD 55+ toernooi 2019

22 september 2019


nieuwsgierig naar alle foto's van deze gezellige dag kijk dan in ons fotoalbum

 

55+ Toernooi Topio Mill, 9 augustus 2019.

Op vrijdag 9 augustus 2019 vertrokken wij met de fiets om 09:00 uur vanuit Haps naar Mill. Het 55+ toernooi in Mill stond op de agenda. Het is een 55+ toernooi, een betere naam zou kunnen zijn “reünietoernooi”. Het begint al met. “Hallo Jan, hoe gaat ’t er mee”. “Piet ook hier”. “Wie zijn er van jullie groep vandaag?”

De ontvangst was zoals de traditie is, met koffie en vlaai. De 55+ lady’s verzorgden dit en later ook de tap. Jan en z’n maat Theo zaten in het hoekje om eerst de verschuldigde bijdrage 'inschrijfgeld' te ontvangen. Waar krijg je nog voor € 10 bij ontvangst koffie met vlaai, ‘s middags broodjes, koffie of melk en een sinaasappel, en dan ook nog de hele dag kletsen en 4 partijtjes tennissen.

Om 10:00 uur, na het welkomstwoord van Theo Peters, werd begonnen met de eerste wedstrijden. Even op het bord kijken welk nummer je hebt, met wie speel je, tegen wie speel je, en op welke baan. Soms moet je wel meerdere keren kijken. We worden ouder. Het geheugen werkt ook niet altijd mee. Ben je er niet dan wordt er wel geroepen dat je moet spelen.

Het weer op die dag hadden we niet mee. Dat was voor ons geen probleem; stoppen en binnen gezellig kletsen. Door de regen werd het programma  diverse keren aangepast. Maar iedereen heeft toch zijn partijtje kunnen spelen. Behalve Jan Moors heb ik begrepen, vrijwillig of met zachte drang weet ik niet. De laatste wedstrijd gingen allen op de  baan behalve Jan, de geblesseerden en de vrijwillig terug getrokkenen.

Winnaars waren er die dag niet. We hebben allen met plezier kunnen spelen en buurten met oude bekenden die we misschien één keer per jaar zien.

Traditiegetrouw wordt er ook nog een loterij gehouden. De winnaar van de hoofdprijs, Jacques Jacobs uit Beers, schonk de prijs aan de stichting Acaciahof te Mill. Zij konden de steekwagen goed gebruiken. Jean Rouwet, vrijwilliger bij de stichting, mocht de steekwagen in ontvangst nemen.

We hebben er met z’n allen een leuke, gezellig tennisdag van gemaakt.
Organisatie bedankt voor de inzet en organisatie.
Het was weer zoals vanouds.

Groetjes,

Theo Berents
TV Zoetsmeer

Nieuwscategorieën